Із 22 по 25 грудня в річках України очікується підвищення рівня води через очікувані опади.

Цю інформацію повідомили у прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У повідомленні говориться, що у зв'язку з очікуваними опадами і сніготаненням, можливі підйоми рівнів води над рівнями, сформованими за станом на ранок 21 грудня.

22-24 грудня у річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська та Івано-Франківська області) вода може піднятися на 0,2 - 1,2 м вище рівня. Крім того, повідомляється, що 22-25 грудня у річках басейну Західного Бугу, Прип'яті очікується підйом рівня на 0,1-0,6 м.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Місцями льодохід, при цьому можливе формування заторів льоду з різкими коливаннями рівнів води". йдеться в повідомленні

Нагадаємо, на Новий рік українців засипле свіжим снігом, також погода принесе з собою морози в більшість областей України. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передає Хвиля.

Як зазначають синоптики, незважаючи на температурні гойдалки протягом грудня, саме напередодні Нового року піде сніг, який затримається на кілька днів завдяки нічним морозам. А потім знову очікується відлига. У той же час синоптики наголошують, це поки що попередній прогноз – точний з'явиться за тиждень до Нового року.

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань повідомив, що за три дні до Нового року відлига, яка прийде 24 грудня, зміниться морозами до 3-7 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, у найближчі дні практично на всій території потеплішає. Температура підніметься вище нуля, місцями до +7-9 градусів.

Також портал Знай.uа писав, що в Карпатах станом на ранок 21 грудня 2018 року висота снігового покриву подекуди сягає 80 см.