З 1 січня 2019 року в Україні значно подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, включаючи кабельне телебачення, IPTV й інші технології.

Про це повідомила Асоціація правовласників та постачальників контенту.

Згідно з даними Державної служби статистики, за перше півріччя 2018 року, середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, в Україні зараз складає близько 72 грн.

Абонентська плата може зрости на 15–40% залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних каналів, різних економічних показників діяльності провайдерів, кажуть в асоціації. Мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами після підвищення можуть становити приблизно 56–70 грн, залежно від добробуту регіону.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але, швидше за все, тарифи будуть вище, оскільки провайдерам доводиться витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію іноземних розважальних телеканалів, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги в порівнянні з безкоштовною ефірної цифрою.

Підвищення пов'язане зі збільшенням плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, а також з необхідністю підвищення заробітної плати працівникам, плати за електроенергію та ін

Раніше повідомлялося, що ще більше українців можуть залишитися без субсидій, до того ж ціна на газ в платіжках зросте майже вдвічі.

Відповідний законопроект запропонували в уряді.

Головна причина чергового і значного подорожчання блакитного палива - відсутність лічильників.

Українці навмисне не встановлюють прилади обліку газу, тому що чинні нормативи занижені, а тому так вигідніше платити. Водночас для субсидіантів в Кабміні пропонують навпаки — знизити нормативи. В результаті українцям з пільгами доведеться або економити, або платити більше.

Нагадаємо, Кабмін показав остаточні тарифи на опалення і гарячу воду після подорожчання газу на 23.5%.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, українці почали доносити на сусідів через підозри в незаконних субсидій.

Раніше портал Знай.uа писал, що в Україні знову заговорили про збільшення пенсійного віку.