Світ поніс непоправну втрату. Пішов з життя лауреат Нобелівської премії з фізики Чарльз Као Куен. Відомо, що вчений помер у Гонконзі у віці 84. Його згубила хвороба Альцгеймера.

Про це стало відомо завдяки повідомленням китайського агентства Сіньхуа.

Чарльз Као - автор ключових досліджень у галузі розробки і практичного застосування волоконно-оптичних технологій. У 2009 році йому присудили половину Нобелівської премії з фізики за "новаторські досягнення в галузі передачі світла по волокнах для оптичного зв'язку".

Чарльз Као першим запропонував використовувати волоконно-оптичні кабелі для передачі інформації на великі відстані і зараз подібного роду кабелі застосовуються скрізь в кабельному телебаченні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві померла дитина, яку поклали у "Вікно життя" Першотравневої лікарні. Така інформація надійшла від миколаївського облздраву на офіційному сайті.

"Незважаючи на всі прикладені зусилля лікарів Миколаївщини, дитина, яку нещодавно залишили у "Вікні життя" Першотравневої лікарні і пізніше перевели до обласної дитячої клінічної лікарні, загинула. Медики зробили все, що було в їх силах, щоб врятувати дитину, надали необхідну медичну допомогу в повному обсязі", - відзначають в облвідділі.

Варто нагадати, що популярний британський музикант, засновник і вокаліст дуету Chas & Dave Карл Ходжес, у віці 74-х років, пішов з життя після важкої хвороби.

Цю інформацію повідомили на офіційному сайті музичного колективу. Як відомо, останні кілька років, Карл Ходжес боровся з раком стравоходу. Рано вранці 22 вересня музикант помер у себе вдома уві сні.

Нагадаємо, стало відомо, від чого "згорів" президент В'єтнаму.

Як повідомляв Знай.uа у Дніпрі чоловік стрибнув з даху після SMS-повідомлення.

Знай.uа писав, помер глава відомого футбольного клубу.