Ресторанний бізнес в Україні далекий від дотримання норм законодавства, податківці виявили численні порушення та зафіксували декілька фактів незаконної діяльності підприємців.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба у відповідному звіті перевірок за 2018 рік.

У повідомленні сказано, що податківці у 2018 році провели понад 1,6 тисячі фактичних перевірок ресторанів, кафе та інших місць масового відпочинку, виявивши в кожному випадку порушення.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"У всіх випадках встановлено порушення вимог чинного законодавства, за які до суб'єктів господарювання застосовано 20,6 млн грн штрафних санкцій", - йдеться в повідомленні.

ДФС під час перевірок встановила 606 фактів неоприбуткування готівкових коштів (11,4 млн грн штрафних санкцій), 391 факт торгівлі алкоголем і тютюновими виробами без відповідної ліцензії (5,7 млн ​​грн штрафів), 302 факти незастосування реєстраторів розрахункових операцій при проведенні платежів за готівку (0,2 млн грн штрафів).

Нагадаємо, з 24 жовтня офіційно почала діяти постанова Київської міської ради про продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у нічний час: тепер це знову заборонено.

заборона на продаж алкоголю
заборона на продаж алкоголю

Так, в повідомленні прес-служби йдеться, що торгівля міцними напоями тепер протизаконна з 23:00 до 10:00. Це поширюється на алкогольні напої, столове вино і пиво.

Наголошується, що заборона стосується магазинів, кіосків та супермаркетів. Алкоголь, як і раніше, можна придбати в будь-який час дня і ночі у закладах громадського харчування, тобто ресторанах, кафе і барах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українські парламентарі готують нову заборону.

Алкоголь
Алкоголь

Так, пролунала пропозиція підвищити допустимий вік для покупки алкоголю та тютюнових виробів. Ймовірно, особи, молодші 21 року не зможуть їх купувати.

Медики і юристи вважають обмеження розумним, однак для дотримання закону буде потрібно більше контролю, - пише "Сьогодні".

Також Знай.ua писав про те, що українці активного готують до новорічних свят, господині складають меню.