28-річний український військовослужбовець Євген Тоненьков помер у вівторок, 25 грудня через серйозне поранення в голову кулею ворожого снайпера. Про це повідомляє ЛМН.

"З передової в лікарню - 46 кілометрів. Дорога така розбита, що повинні були тричі робити пересадку. Спочатку Євгенія везли газоном, потім однією швидкою, потім іншою, потім реанімобілем. Хлопця відвезли до лікарні живим. І він втратив багато крові", - пише видання.

Євген Тоненьков народився в 1990 році в Маріуполі. Разом з дружиною Мар'яною служив у складі 109-го батальйону 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади. Раніше був бійцем батальйону "Донбас".

Мар'яна живе в Роздолі Миколаївського району, селище називають також Старий Розділ. Працювала фельдшером на "швидкій". Коли в Україні почалася війна, зголосилася допомагати пораненим на фронті. Там і познайомилася з Євгеном. Молодята оселилися в Старому Роздолі. Мають трирічного сина Олександра.

"За хлопчиком доглядає бабуся, бо Мар'яна та Євген постійно на службі. Останні три місяці жили в бліндажі на передовій. Чудові люди, хороша сім'я, справжні патріоти своєї землі. Євген російськомовний, але в Старому Роздолі завжди намагався говорити українською. І сина до всього українського привчав", - додає ЛМН.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Поховання Євгена Тоненькова відбудеться у п'ятницю, 28 грудня, в селищі Розділ Миколаївського району. Чин похорону розпочнеться о 12.00.

Раніше ми писали, що стало відомо ім'я українського військового, який загинув на Донбасі у вівторок, 25 грудня. Трагедія сталася внаслідок повного ігнорування російськими військами Мінських домовленостей, яких вони стійко не бажають дотримуватися і всіляко демонструють наплювацьке відношення до них.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у путінських бойовиків від морозу зовсім поїхав дах.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Зеленський заявив, що зможе вирішити ситуацію на Донбасі. Як вважає шоумен, необхідно розмовляти з російським урядом, оскільки ДНР і ЛНР – це всього лише маріонетки.

Також Знай.uа" писав, що воєнний стан, раніше введене в деяких областях України, завершилося в середу, 26 грудня.