Високогір'я Карпат продовжує перебувати у сніговому полоні.

Подекуди висота снігового покриву сягає понад метр. Про це повідомили у відділі гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру у Facebook.

"На станції Пожежевська висота снігового покриву становить 35-99 сантиметрів, а температура повітря опустилася до -8,1 градуса морозу. Є загроза сходження лавин", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Зазначається, що на станції Плай температура повітря була трохи вищою – -5,4 градуси морозу. Проте пориви вітру сягають до 10 метрів за секунду. Місцями висота снігового покриву становить 17-73 сантиметри і він стабільно закріплений.

Популярний гірськолижний курорт Драгобрат засипало найбільше. Там кучугури снігу сягають понад 1 метр висоти.

"На сніголавинному посту Драгобрат: температура повітря -10,3 градусів морозу. Висота снігового покриву становить 106 сантиметів", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, через рясні дощі та снігопад постраждало вісім областей. Потужний вітер обірвав електродроти і без світла залишилось понад 120 населених пункти.

У восьми областях України через негоду – мокрий сніг, дощ та пориви сильного вітру було знеструмлено 128 населених пунктів. наразі там працюють бригади працівників обленерго, які намагаються у найкоротші терміни відновити електропостачання.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у вівторок, 25 грудня, в селі Лісний Хлібичин Коломийського району Івано-Франківської області сталася смертельна аварія. Авто влетіло в бетонну огорожу. Пасажира автомобіля, 24-річний хлопця, терміново госпіталізували. Зараз медики борються за його життя.

Також Знай.ua писав про те, що в 6 областях України знеструмлено 170 населених пунктів внаслідок сильного снігу,місцями мокрого, а також поривів вітру, про що повідомив прес-центр ДСНС.