Нагадаємо, що в результаті нападу російськими силовиками на українських військових у Керченській протоці в полон потрапили 24 моряки ВМС України. У підсумку, після місяця так званого "слідства" всі захоплені моряки заявили, що є військовополоненими.

Про це стало відомо завдяки повідомленням правозахисника Миколи Полозова на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Все 24 украинских моряка заявили следствию, что являются военнопленными. #POW

Geplaatst door Nikolai Polozov op Donderdag 27 december 2018

"Станом на 27 грудня всі 24 захоплених у полон українських моряків заявили слідству, що є військовополоненими", - повідомив адвокат.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Відомо, що двоє моряків Андрій Эйдер і Андрій Артеменко, які отримали поранення, заявили про це буквально на днях.

Варто нагадати, що воєнний стан в Україні закінчився, офіційно. Тепер, згідно з інформацією радника президента України Юрія Бірюкова, готується капітальний звіт і нарада за підсумками завершення військового положення, яке ввів своїм указом Петро Порошенко після відкритої агресії Російської Федерації в Керченській протоці проти українських моряків. Про це радник президента заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Звіти готуються. Аналіз цих звітів відбувався постійно. Післязавтра буде велика підсумкова нарада на рівні армії. Це буде не публічно", - заявив Юрій Бірюков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки і оборони на засіданні 26 грудня ввела додаткові санкції проти Росії. Про це Громадському повідомив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський. Санкції стосуватимуться бізнесменів, політиків, депутатів, силовиків, які активно підтримували або сприяли агресивним діям проти України.

Зокрема, санкції запровадили проти організаторів так званих виборів голів та депутатів на території окупованих Донецької та Луганської областей, а також військових, суддів і правоохоронців, причетних до захоплення українських моряків у Керченській протоці та їх незаконного утримання в російських в'язницях.

Нагадаємо, у Криму розвалилася гордість Путіна: у Кремлі паніка і жах.

Як повідомляв Знай.uа нові санкції поставлять на коліна російських бізнесменів, політиків, силовиків.

Знай.uа писав, стало відомо, скільки Путін платить головорізам на Донбасі за вбивство українців.