Українські військові на Донбасі посилили контроль на цілою низкою населених пунктів, не порушуючи при цьому досягнуті у Мінську домовленості.

Про це повідомив керівник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Також, Муженко відзначив, що українські силовики чітко дотримуються взяти на себе зобов'язання у рамках Мінського процесу.

"Українська армія чітко дотримується Мінських угод. Ми виконуємо завдання в рамках Мінських домовленостей: вогонь відкриваємо тільки у відповідь. Йдеться про посилення контролю над кількома населеними пунктами в Операції об'єднаних сил", - сказав він.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербина зазначив, що повномасштабна мобілізація в Україні розпочнеться лише в одному випадку.

Відзначається, що повістки для всіх громадян країни будуть розсилати лише у випадку прямої агресії російської армії. У той момент до українського війська будуть призвані всі резервісти та військовозобов'язані.

"Заходи мобілізації будуть проводитись лише у випадку відкритої агресії Російської Федерації. Тоді будуть призиватись не лише ті особи, які перебувають на зборах, а всі резервісти та військовозобов'язані, які призначені до укомплектування військ", – сказав він.

Крім того він зазначив, що на даний момент оперативний резерв ЗСУ складає понад 200 тисяч осіб.

"За даними соцопитувань, 80% цих резервістів готові прибути до ЗСУ, до своїх частин у разі відкритої агресії противника", – наголосив Щербина.

Він також нагадав, що за весь час проходження зборів викликаним резервістам гарантується збереження робочого місця та заробітної плати.

"Сума грошових виплат резервістам за місяць підготовки становить від 5200 гривень рядовим до 8600 гривень офіцерам", – зазначив він.

Нагадаємо, війська НАТО готуються до переходу в Азовське море, кошмар Путіна може справдитись.

Як повідомляв "Знай.ua", українські герої врятували миротворця ООН.

Також "Знай.ua" писав, що Муженко попередив українців про загрозу масштабного вторгнення.

Реакція російських ЗМІ на військову ескалацію на Азові