Субсидії на оплату ЖКП з 1 січня 2019 року українці отримуватимуть в грошовій формі. Так, згідно з рішенням українського уряду, прийнятого 27 грудня, отримувати "готівкову субсидію" будуть ті домогосподарства, які вперше звернуться за отриманням держдопомоги.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

"Домогосподарства, яким субсидію вже призначено в поточному році, продовжать отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з чинним порядком шляхом перерахування бюджетних грошей місцевими органами соцзахисту населення на рахунки організацій, які надають послуги", - сказано в постанові.

"До травня щодо переоформлення субсидій нічого робити не потрібно", - заявив глава Мінсоцолітики Андрій Рева.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

А вже з травня субсидії надаватимуться в грошовій формі всім домогосподарствам, які її отримують на опалювальний сезон, а також почнуть у грошовому вигляді надаватися пільги на ЖКП. Зазначено також, що з жовтня 2019 року монетизація охопить всіх отримувачів пільг та житлових субсидій.

Варто нагадати, що Міністерство фінансів України поновило верифікацію виплат громадянам соціальної допомоги. У міністерстві також додали, що подібні дії стали можливими лише завдяки внесеним змінам до Бюджетного кодексу, які й дозволили отримання персональних даних при моніторингу одержувачів державної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, як оформити субсидію в 2019 році і заявили, що доходи українців ростуть швидше, ніж ціни на комуналку. Про це розповів генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко розповів в інтерв'ю виданню Економічна правда.

Нагадаємо, власники дорогих квартир в центрі Києва шахраювали для отримання субсидії: навіть мажорам комуналка непосильна.

Як повідомляв Знай.uа у Реви помітили вражаюче збільшення доходів українців: забудьте про субсидії.

Знай.uа писав, в Україні ввели монетизацію субсидій: хто, як і коли отримає "живі" гроші.