З 1 січня 2019 року в Україні подорожчали тарифи на опалення і гарячу воду.

Середній відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсоток зростання вартості газу − 23,5%, запевнили у Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, передає "ХВИЛЯ".

Повідомляється, що в Києві опалення стало дорожче на 22,7%. Тариф на централізоване опалення та централізовану подачу гарячої води підвищився до 964,19 грн за гігакалорію.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Таке нелюдське подорожчання пояснили зростанням цін на газ. Нагадаємо, Кабінет міністрів України з 1 листопада підвищив ціну на газ для населення на 23,5% – до 8550 грн за 1 тис. кубометрів.

Нагадаємо, в 2018 році значним ударом по сімейному бюджету укранців стало подорожчання газу. Однак це не найбільша біда, в наступному році слід готуватися до нових ударів, зокрема, блакитне паливо знову подорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ і виростуть ціни на інші послуги і продукти.

Комуналка

Тут мало приємного і це не схоже на новорічну казку, але вже з першого січня в середньому по країні вони зростуть на 18%. У Києві, наприклад, на 22%, в Дніпрі чи в Харкові – на 18%, у Львові – на 19%. Тарифи вже затвердила Нацкомісія регулювання енергетики.

Навесні прогнозують подорожчання блакитного палива приблизно на 15%. Також піднімуться тарифи на гарячу воду.

Ціни на продукти

Експерти прогнозують, що ціни на популярні продукти практично не зміняться. Якщо і бдуть дорожчати, то повільніше, а доходи українців збільшіться.

Раніше портал писав, що в Україні різко подорожчали соціальні ліки.

Як повідомляв раніше Знай.uа, безробітних українців чекає сюрприз, але пощастить не всім.

Також Знай.uа писав, що майбутніх студентів чекають сюрпризи у 2019 році при вступі у ВУЗ.