Підвищення цін на газ для населення було анонсовано українським урядом ще восени, однак лише зараз люди на повну відчули на собі усі "покращення".

Про це пише портал Рoliteka.

Ціни на газ сягнули абсолютного рекорду - 9471,92 гривні. Саме за такою ціною Україна в листопаді закуповувала імпортний природний газ

Це 339,21 долара за 1 тисячу кубометрів.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі повідомила:

"Відповідно до вимог підпункту 252,8 статті 252 розділу IX” Рентна плата “Податкового кодексу України Державною фіскальною службою України обчислена середня вартість імпортного природного газу, що склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 01.11.2018 по 30.11 .2018, яка становить 9471,9252 грн. або 339,2114 доларів США за 1 тис. м3", - йдеться в заяві.

Так відомо, що в жовтні середня вартість закупівлі склала 9059,1260 грн або 323,4418 доларів США за тисячу кубічних метрів, а раніше – у вересні – 8490,3267 грн або 304,3642 доларів США. Очевидно, середня ціна на покупку імпортного газу Україною продовжує зростати. А про те, що Україна закуповує європейський газ в чотири рази дорожче, ніж російський, ще в березні заявив комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

газ
газ

Нагадаємо, ще для шести теплокомуненерго Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила підвищені тарифи на теплопостачання для населення.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Ця інформація стала відома у вівторок, 11 грудня.

У цілому, тарифи на виробництво теплової енергії були підвищені на 4%-21%.

Раніше Знай.uа писав про те, що з 1 січня 2019 року українцям доведеться платити за опалення більше. Таке рішення прийняла Нацкомісія, яка регулює сферу енергетики і комунальних слуг.

комуналка
комуналка

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко у соцмережі Facebook написала, що середній відсоток зростання не перевищить відсоток збільшення вартості газу – 23,5%.

Також Знай.uа повідомляв, що інфляція в листопаді була близькою до прогнозу, який опублікований у жовтневому Інфляційному звіті НБУ.