В Російській Федерації набула чинності постанова про підняття ставки податку на додану вартість до 20%.

Варто зазначити, що підвищення ставки ПДВ - це головний фактор, який прискорить інфляцію в 2019 році. Про це пише портал "Політека".

Підвищення податку на додану вартість призведе до збільшення витрат кожного платоспроможного росіянина в середньому на 5 тисяч рублів (близько 2 тисяч гривень) на рік. Зокрема, внаслідок підвищення ПДВ найбільше подорожчають товари з довгим виробничим ланцюжком та високою націнкою, наприклад: одяг, побутова техніка, нерухомість, платні медичні послуги.

Роздача "картоплі" в Росії
Роздача "картоплі" в Росії

Житлово-комунальні послуги через зростання ПДВ подорожчають в два етапи. Зазвичай в Росії тарифи ЖКГ зростають щороку на розмір минулорічної інфляції. Але в 2019 році вони зростуть у середньому на 1,7% з 1 січня та ще на 2,4% – з 1 липня.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зростання ПДВ вплине і на ціни на бензин. Крім того, подорожчають автомобілі більшості брендів. Підвищення цін вже анонсували відразу декілька виробників, включаючи АвтоВАЗ, Nissan, Mitsubishi і Ford Sollers.

Згідно з опитуваннями, в Росії близько 80% великих компаній планують підвищити ціни через зростання ставки податку на додану вартість. Частина компаній почала підлаштовуватися заздалегідь і підвищила ціни ще перед Новим роком.

Варто нагадати, що відома акторка Олена Проклова вирішила озвучити пророцтво, яке їй передала знаменита віщунка Ванга. Артистка мовчала 25 років. Принаймні, так стверджує сама пропутінська артистка.

Днями російська акторка зв'язалася з популярною в РФ передачею і заявила, що готова оприлюднити таємне послання легендарної болгарської ясновидиця Ванги російського народу.

Нагдаємо, раніше повідомлялося, що уфологи вже кілька місяців живуть у напрузі і передрікають неминучий кінець світу 1 січня. Прихильники теорії знаходять підтвердження своєї точки зору по всьому світу. Апокаліпсис став однією з найобговорюваніших тем для обговорення в мережі.

Нагадаємо, мольфарка передбачила майбутнє України: Крим повернуть, кривавий Майдан зірве вибори.

Як повідомляв Знай.uа пророкування Ванги на 2019 рік: на Путіна нападуть, а світ накриють стихійні лиха.

Знай.uа писав, криваве суперзатемнення накриє людство одразу після Нового року: що обіцяє "червона луна".