Вже з першого дня 2019 року мінімальна зарплата в Україні зросла майже на півтисячі гривень та становить 4173 гривень, тоді як в грудні цей показник дорівнював 3723 гривні. Також уряд підвищив погодинну оплату праці.

Відтепер найманим працівникам платитимуть щонайменше 25 гривень 13 копійок. На кінець 2018 року цей показник становив 22 гривні 41 копійку.

гроші

Слідом за мінімальною зарплатою також виростуть і показники прожиткового мінімуму. Втім, цього доведеться почекати до 1 липня.

З середини літа прожитковий мінімум зросте з 1853 гривень на місяць на людину до 1936 гривень. Крім того, з 1 грудня 2019 року цей показник виросте до 2027 гривень.

банкомат


При цьому середньомісячна зарплата в Україні повинна скласти 10129 гривень.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Додамо, що державний бюджет передбачає у 2019 році збільшення розміру виплат за відрядження. Мінімальний розмір залишиться на тому ж рівні, що й минулого року - 60 гривень за добу. А максимальний підвищили до 417 грн.

наймані робітники

Крім того, влада збільшила розмір виплат праціникам у випадку тимчасової втрати непрацездатності. Так, лікарняні у 2019 році становлять 100 грн.

Нагадаємо, перед українськими заробітчанами відкрила двері ще одна країна. Німеччина пропонує гарні умови та високі зарплати. Працівники у Польщі вже пакують валізи.

У той час прем'єр-міністр України анонсував зарплати українцям, заради яких вони можуть відмовитися від заробітків в Європі: "вигідні" та "достойні".

Як повідомляв раніше Знай.ua, у 2019 році вчителям світить суттєва надбавка до зарплат. Однак отримати її зможуть не всі освітяни. Влада обіцяє +20% до зарпат.

Також Знай.ua писав, що Національний банк України перелічив фінустанови, які опинились на грані закриття. Ці банки українцям не рекомендують, як вкрай ненадійні.

Дивіться: Чим заманюють європейські країни українських працівників