Кримський міст, який було із пафосом відкрито окупантами менше року тому, валиться буквально на очах і становить загрозу для людей при його експлуатації.

Кримський міст
Кримський міст

Про це у один голос розповідають експерти, передають ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що внаслідок неправильного проектування залізничних підходів до Кримського мосту Російська Федерація вкотре відклала терміни введення в експлуатацію залізничного сполучення через Керченську протоку.

Кримський міст
Кримський міст

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Через фатальні помилки проектувальників окупантам доведеться додатково виділити майже 3 мільярди рублів (44 млн дол.) для завершення будівництва залізничних підходів до Керченського мосту, про що свідчить розпорядження уряду Росії від 27.12.2018 № 2957-р, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Володимир Путін
Володимир Путін

"Виявилося, що наявні ґрунти не можна використовувати для облаштування насипу під залізничне полотно. Під час будівництва встановлено, що фактичні властивості ґрунтів суттєво відрізняються від тих, що були використані під час проектування", - підкреслюють у повідомленні.

Експерти додають, що у залізничному тунелі, який наразі будується в районі селища Октябрське, поряд з місцем проведення археологічних розкопок Бієлі, у 2018 році відбулося непередбачене зрушення породи, що пошкодило кріплення тунелю.

"Саме з цим пов’язані затримки виконання всіх будівельних робіт, в тому числі скасування тендеру на електрифікацію ділянки залізничного мосту через Керченську протоку", - пояснили у міністерстві.

Нагадаємо, російські окупанти в анексованому Криму 31 грудня відкрили рух транспорту двома смугами траси "Таврида".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Крим- це Україна, тому Новий рік на тимчасово окупований півострів прийде за українським часом.

Також Знай.ua писав про те, що український журналіст Віталій Портніков вважає, що через незаконну анексію українського Криму Росії доводиться витрачати на півострів гроші, які вона не має.