Українці у 2019 можуть отримати компенсацію за компослуги. Зокрема таке право мають громадяни висувати постачальників електрично енергії.

Про це повідомила голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Оксана Кривенко.


"У перші дні функціонування роздрібного ринку електричної енергії хочу окремо зупинитися на якості послуг. НКРЕКУ ввела гарантовані стандарти якості послуг з електропостачання, компенсації споживачам за їх недотримання", - повідомила Кривенко. Також, ще 24 жовтня 2018 року затвердили і вже набрав чинності порядок надання компенсації споживачам електроенергії.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно постанови, споживачі можуть вимагати компенсувати витрати якщо:

- оператором системи розподілу або енергопостачальник недотримувались встановлених стандартом термінів надання послуг та виконання робіт.

- якщо видача техумов та приєднання виконані неналежним чином,

- не було здійснено перевірки приладів обліку енергоносіїв,

- вчасно не відновили електропостачання або якість електричної енергії не відповідає нормам,
- а також, коли споживач не отримав вчасно письмову відповідь на запити, скарги.

Додамо, у Києві подорожчало опалення на 22% після підняття цін на блакитне паливо.

Нагадаємо, з 1 сячня 2019 стартувала монетизація субсидій. українцям пояснили, як їм отримати кошти та хто має першочергове право.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на скільки зросла вартість компослуг у новому році для населення та різних організацій.

Також Знай.ua писав, що у 2018 році значним ударом по сімейному бюджету укранців стало здорожчання газу. Проте це не найбільша біда, у наступному році слід готуватися до нових ударів, зокрема блакитне паливо знову здорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ та зростуть ціни на інші послуги та продукти.

Дивіться: Субсидії в 2019. Що та наскільки покриє держава