Нацбанк України під кінець 2018 року влаштував для російського Ощадбанку справжнє економічне пекло. Так, у грудні НБУ оштрафував АТ "Сбербанк", "доньку" російського ПАТ "Сбербанк"на 94,74 млн грн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Національного банку України.

Сбербанк Росії
Сбербанк Росії

За словами представників національного регулятора, міру впливу у вигляді штрафу використали "за повторне здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу на загальну суму понад 3 млрд грн".

НБУ
НБУ

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За даними НБУ, "Ощадбанк" на підставі фіктивних документів проводив масштабні фінансові операції з видачі готівки з рахунків клієнтів-юросіб. При цьому операції "можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва". У повідомленні Нацбанку наголошується, що подібні маніпуляції "Сбербанк" проводив у 2015-му і 2017 роках, і був за це покараний.

"Після отримання попереднього акта перевірки НБУ, в якому було зафіксовано здійснення банком ризикової діяльності на загальну суму понад 1 млрд грн, ...банк не припинив подібну діяльність, змінив схему видачі готівки і в рази збільшив обсяг операцій, які містять ознаки, які можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва", – йдеться у повідомленні НБУ.

Варто нагадати, що Нацбанк спростив обмінні операції з готівкою. З початку 2019 року українці зможуть обміняти валюту просто в банкоматах і платіжних терміналах. Про це повідомили в прес-службі Національного Банку України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за повідомленням прес-служби НБУ, за 11 місяців 2018 року було вилучено із загального обігу та утилізовано банкнот загальною сумою у 41,6 млрд гривень.

"За січень-листопад 2018 Національним банком України утилізовано непридатних до обігу банкнот в кількості 594,8 млн. штук на загальну суму 41 638 млн гривень", – кажуть у прес-службі Нацбанку.

Нагадаємо, курси валют: як свята вплинуть на вагу гривні.

Як повідомляв Знай.uа експерти дали прогноз на 2019 рік: що буде з зарплатами і доларом.

Знай.uа писав, дружина головного борця з відмиванням грошей замішана в порочних схемах.