В Україну в п'ятницю, 4 січня, прийде похолодання та морози.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у своєму Facebook.

Більше того південні та східні області України накриє потужний снігопад та шквали вітру. Відзначається, що більш спокійна стихія буде у західних та центральних районах, там лише стануться незначні опади.

"4 січня на південний схід України обрушиться серйозний циклон грецького походження. Тому на Запоріжжі, в Криму, у Херсонській області, на Донеччині, Луганщині та частково на Харківщині – несприятлива синоптична ситуація: сильні опади та штормовий вітер. Сніг, мокрий сніг, де тепліше – з дощем, пориви північно-східного вітру до 15-22, подекуди до 25 метрів за секунду", – зазначила синоптик.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Також відзначається, що у Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях взагалі буде сухо та без жодних опадів.

При цьому термпература повітря кожної доби буде лише знижуватись.

"Температура повітря поступово, проте неухильно, буде знижуватися. Найближчої ночі очікується -3-10 градусів морозу, вдень 4 січні – -1-6 градусів морозу. На Півдні та Сході у денні години вона коливатиметься від -2 градусів морозу до +2 градусів тепла", – додала Діденко.

Разом з тим варто відзначити, що на початку 2019 року народні синоптики зробили прогноз, якою буде погода в Україні на наступні 12 місяців. Звичайно, цей прогноз не може бути точним, проте показує загальну картину, до чого готуватися українцям у різні пори року.

Зима

Що стосується зими 2019, вона не буде надто морозною, як про це говорили на початку грудня. У північних регіонах буде помірно сніжно. А ось на півдні найближчі місяці пройдуть без опадів.

Весна

Зима затягнеться на довго, тому ранної весни, за прогнозами Прогнози говорять, що сніг остаточно зникне тільки до квітня. У березні температура повітря підніматиметься до +9...+10. В кінці квітня очікується похолодання, а справжнє тепло, +20...+23, прийде тільки до середини травня.

Літо

У цьому році році літо в Україні буде дуже спекотним у південних регіонах і м'яким на решті території країни. Червень буде дощовим для західних та північних областей. Крім того, можливі кілька хвиль похолодань.

Осінь

Що стосується осені 2019, за прогнозами синоптиків, тепло затримається в країні надовго. До кінця вересня температура триматиметься на рівні +18...+20. А жовтень не бцде дощовим. А холоди і дощі прийдуть лише в листопаді. На початку цього місяця температура триматиметься на рівні +5...+8, а на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг і заморозки.

Нагадаємо, на Україну чекає царство снігових буревіїв.

Як повідомляв "Знай.ua", після свят Україні доведеться витерпіти удар, сильніший за метеорит.

Також "Знай.ua" писав, що Польщу накрив сніговий колапс.

Люті морози сунуть на Україну