У четвер, 3 січня, гуманітарна допомога на суму 2 мільйони 100 тисяч гривень прибула на український Донбас від французьких благодійників, пише 24.

"Допомога Схід" – спільний проект командування ООС та волонтерів, які вже не вперше допомагають прифронтовому сходу.

У Краматорську розвантажили цілу фуру найнеобхіднішого для військових і цивільних лікарень Донеччини та Луганщини. Зокрема, апарати для масажу, медодяг, матраси, ліжка, засоби гігієни, рентгенапарат та ортези. Усе оглядав особисто командувач ООС Сергій Наєв.

"Замість звичайного гіпсу – сучасний, з відповідними липучками. Вдягається на ушкоджену ділянку, з ним можна рухатись вільно і відповідно контролювати натяжіння, щоб хворому було комфортно перебувати в гіпсі", – відповів командувач ООС.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше ми писали, що на Донбасі 2 січня російські окупаційні формування п'ять разів поспіль порушили режим припинення вогню. Як зазначили наші розвідники, через необережне поводження зі зброєю один окупант загинув і троє отримали поранення.

За даними штабу ООС, протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

При цьому опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі хутора Вільний, населеного пункту Станиця Луганська на луганському напрямку, а також поблизу селища Опитне на донецькому напрямку і населеного пункту Водяне на маріупольському напрямі.

Крім вищезгаданого зброї, в районі селища Піски на донецькому напрямку зафіксовано роботу ворожого снайпера.

Нагадаємо, українцям показали різницю між реальною лінію розмежування на Донбасі та ухваленою Мінськими угодами.

Як повідомляв "Знай.ua", 1 січня внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань на Донбасі загинув один український військовослужбовець.

Також "Знай.ua" писав, у мережі показали відео кривавого бою у Донецьку.