На сайті Президента України Петра Порошенка щодня реєструють десятки петицій, у яких українці подають власні пропозиції щодо будь-яких змін у державі.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

У п'ятницю, 4 січня, на сайті з'явилася пропозиція, яка стосується новорічних свят.

Автор петиції наполягає на необхідності "строго заборонити Дідів Морозів" і "дитячі новорічні заходи".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Автор називає цю традицію нездоровою, силоміць прищепленої шляхом терору комуністами замість Різдва та Дня Святого Миколая.

Католицьке Різдво
Католицьке Різдво

Якщо петиія набере достатню кількість голосів, пропозиція автора може стати реальністю. Хоча він, мабуть, не помітив, що останніми роками до українських дітей приходить не Дід Мороз, а той самий Святий Миколай.

А от щодо заборони дитячих свят - пропозиція виглядає провальною із самого початку.

Новий рік
Новий рік

Нагадаємо, існує безліч теорій походження традиції наряджати ялинку на зимові свята, тому історія виникнення цього ритуалу вельми заплутана і незрозуміла – коротко ніяк не розкажеш... До речі, новорічною ялинка вважається саме в країнах колишнього соцтабору, а в усьому світі – вона різдвяна.

Як повідомляв раніше Знай.ua, хлопчик напередодні Різдва встановив під ялинкою iPad, на який сподівався зняти появу Санта-Клауса.

І, можна сказати, істоту, що залишає "подарунок", зафіксувати на відео дійсно вдалося! Правда, на камеру потрапив не зовсім той Санта-Клаус, якого чекав хлопчик. Запис в Twitter набрав 9,4 млн переглядів.

Відео виклала на своїй сторінці в Twitter користувачка під ніком Intolisa. Ролик зняв її семирічний брат.

Вже у другій частині перед камерою кілька разів пробігає собака родини, яка, в кінцевому підсумку, зупиняється під ялинкою прямо перед об'єктивом камери, щоб залишити хлопцеві свій подарунок на Різдво.

Також Знай.ua писав про те, що цьогорічні зимові свята тисячі киян вимушені були зустріти із низкою комунальних проблем.