У понеділок, 7 січня, на Різдво Христового в Софії Київській відбудеться святкове богослужіння. Тоді ж продемонструють Томос про автокефалію.

Про це інформує Facebook-сторінка Православної церкви України.

"Як видимий знак підтвердження церковної автокефалії та незалежності в соборі Святої Софії - Премудрості Божої під час богослужіння буде знаходитися довгоочікуваний томос - документ, який Вселенський патріарх Варфоломій 6 січня передасть чолі ПЦУ Блаженнішому Митрополиту Епіфанію", - йдеться в повідомленні.

Богослужіння розпочнеться о десятій годині ранку. Запланована також участь президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія та інших депутатів, капеланів і волонтерів.

Вхід на територію храму під час богослужіння буде обмежений. Це зроблено з метою безпеки. У той же час всі віруючі зможуть взяти участь в молитві і спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Після літургії томос буде перенесений для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожен бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8 ранку до 18 години вечора", - відзначають в ПЦУ.

Процедура надання томосу про автокефалію Православної церкви України Вселенським патріархом відбудеться 5 січня 2019 року.

15 грудня в Софійському соборі в Києві пройшов об'єднавчий собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. У ході собору обрали предстоятелем єдиної Православної церкви України митрополита Єпіфанія. Вселенський патріархат визнав підсумки собору і запросив Єпіфанія на Фанар 6 січня 2019 року для вручення томосу про автокефалію української православної церкви.

Нагадаємо, що патріарх Варфоломій назвав остаточну дату, коли Україна отримає Томос: дороги назад немає.

Раніше портал "Знай.ua" писав, Митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко виступив на Об'єднавчому соборі: Томос чекає.