Вселенський патріарх Варфоломей звернувся до православних патріархів і архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії Православній церкві України.

Цю інформацію повідомляє Ortodoxia Info.

У листі Варфоломей підкреслив, що 6 січня він вручить Томос про автокефалію предстоятелю Української Православної церкви Епіфанію.

Крім того, за словами патріарха, якщо хтось із ієрархів проігнорує бажання України мати автокефальну церкву, їм не буде виправдання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Нагадаємо, в суботу і неділю, 5 і 6 січня, в резиденції Вселенського патріарха на Фанарі відбудеться підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

У компанії українського президента Вселенський патріарх Варфоломій підпише і передасть предстоятелю ПЦУ блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Єпіфанію Томос. Також заплановано служіння Божественної літургії Варфоломієм і Єпіфанієм у патріаршому соборі у Стамбулі.

07:58 Прес-служба блаженнішого митрополита Київського і всієї України Єпіфанія розповіла, що Томос буде розташований в Софії Київській, де всі бажаючі зможуть подивитися на нього. Далі документ перемістять в трапезний храм – Малу Софію.

02.18 Вселенський патріарх отримав оригінал тексту Томосу про надання автокефалії незадовго до підписання документа про церковної незалежності. Надалі він буде вручений предстоятелю ПЦУ митрополиті Київському Єпіфанія у неділю, 6 січня, по закінченню Божественної літургії в Константинополі.