Напередодні Різдва рятувальники разом із поліцейськими обстежили понад 8 тисяч храмів на наявність вибухонебезпечних предметів. Вони також перевірили їх рівень дотримання пожежної безпеки.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на офіційному сайті МВС України.

"Організовано роботу ситуаційних центрів в усіх регіонах, що в цілодобовому режимі відстежують оперативну ситуацію. Публічну безпеку біля храмів будуть забезпечувати понад 17 тисяч працівників Національної поліції та Нацгвардії", - сказав Яровий.

Сергій Яровий

Він також нагадав, що у посиленному режимі вже працюють понад 7 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки. У той же час, за його словами, ще близько 7 тисяч правоохоронців будуть залучені до охорони громадського порядку на вулицях міст.

"Вони патрулюватимуть населені пункти і автодороги", - зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Ярового, основним завданням правоохоронців залишається не допустити впровокацій та нещасних випадків на у період святкування.

Він зазначив, що в ніч з 6 на 7 січня майже в 14 тисячах культових споруд в Україні заплановані богослужіння. Традиційно наймасовіші заходи пройдуть у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, що у понеділок, 7 січня, на Різдво Христового в Софії Київській відбудеться святкове богослужіння. Тоді ж продемонструють Томос про автокефалію.

Раніше портал "Знай.ua" писав, митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю".

Також "Знай.ua" повідомляв, що в українських Карпатах все частіше стали губитися туристи, це дуже насторожує. Так, в районі гори Вухатий Камінь рятувальники знайшли двох туристів з української столиці. За інформацією співробітників ДСНС, відпочиваючі втратили орієнтир.