В українських Карпатах 6 січня очікується значна лавинна небезпека.

Про це інформує прес-служба ДСНС.

Рятувальники також закликали місцевих мешканців та туристів бути обачними та обережними у горах.

"6 – 7 січня у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами у високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей, у горах Львівської області очікується значна сніголавинна небезпека", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відзначається, що рятувальники вже присвоїли небезпеці третій рівень.

Разом з тим варто відзначити, що в Укргідрометцентрі попередили про ожеледицю на дорогах. В Україні завтра, 6 січня, в деяких областях країни очікується сніг, температура до -13.

Так, за даними синоптиків, вночі у західних, північних областях, а також у Вінницькій, Черкаській області та в Криму помірний сніг, на решті території без істотних опадів. Вдень майже у всіх областях невеликий, у східних областях помірний сніг. На дорогах ожеледиця.

Вітер південно-східний з переходом на північно-східний, 5-10 м / с.

Температура у ніч на Різдво від -4 до -9, в східній частині України до - 12, вдень від -2 до -7, на крайньому півдні країни близько 0; в Карпатах протягом доби від -8 до -13.

"Кияни, вночі гарно понасипає снігу - підготуйтеся на завтрашній ранок. Фронтальна смуга із помірним снігом накриває столицю, завтра вдень сніг буде лише невеликий, а на Різдво припиниться. Але морози розкручуються! Не забувайте рукавиці!", - написала відомий синоптик Наталка Діденко.

Все в українців за планом. Навіть погода цього разу не підводить. І буде досить традиційною для Різдва. А поки що прикрутіть голубці на плиті, щоб не перекипіли.

Крім того варто відзначити, що експерти Укргідрометцентру попередили, що погода в січні 2019 в Україні буде аномальною.

За їх даними, такого теплого січня в Україні не було вже багато років: у середньому, термометри покажуть близько 0 градусів. Найтепліше буде в Криму – до +3 градусів. Найнижча прогнозована температурна відмітка – до -4 градусів.

Для порівняння: у минулі роки січнева середньомісячна температура в Україні становила від -1 градуса до -6 градусів; на сході і північному сході, а також в Карпатах – до -7 -8 градусів. Тобто температурний показник у січні 2019 буде перевищений на 1,5-2 градуси.

Нагадаємо, українське місто поринуло у комунальне пекло, люди бояться за своє життя.

Як повідомляв "Знай.ua", погода на Святвечір і Різдво змусить українців повірити у зимову казку.

Також "Знай.ua" писав, що на Україну линуть відразу два циклони.

Люті морози сунуть на Україну