У французьких Альпах 12-річний хлопчик вижив після того, як на нього зійшла лавина. Передає Хвиля.

Хлопчик відпочивав зі своєю родиною на курорт La Plagne. Його знесло лавиною, коли він покинув лижну трасу. Він катався з групою лижників і їхав попереду дорослих.

Все сталося на висоті 2400 метрів, на місце вилетів рятувальний вертоліт.

Пошукову операцію почали відразу ж, на допомогу викликали рятувальників. Лавина протягла його щонайменше на сто метрів. На хлопця не було маячка, який міг би дати знати рятувальникам про місце його перебування.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знайшла хлопця службова собака, під заметом дитина провів 40 хвилин. Хоча, за словами рятувальників, вже після 15 хвилин під снігом шансів вижити у людини практично немає.

Це диво, тому що хлопчик не взяв з собою пристрої для пошуку жертв. Шанси на виживання мізерні після 15-хвилинного перебування під снігом, – розповів один з рятувальників агентству AFP.

Врятувало дитину те, що сніг не потрапив йому в дихальні шляхи — дитина залишився неушкоджений, і цей випадок рятувальники вже назвали різдвяним дивом.

У маленького героя перелом ноги, йому надають медичну допомогу в місцевій лікарні.

Проте двом жінкам, які перебували на території комуни Модан на популярному гірськолижному курорті у Франції, не пощастило також, як і хлопчикові. До нещастя, дві француженки 57 і 58 років загинули в результаті сходження лавини.

Тільки одному чоловікові, який супроводжував відпочиваючих, дивом вдалося врятуватися. Трагедія сталася на висоті близько трьох тисяч метрів. Відзначається, що лавина зійшла в неділю о 16:45 за місцевим часом (17:45 за Києвом).

Нагадаємо, цей чоловік переміг смертельну хворобу, підкорив 7 найвищих вершин світу. Його прикладом надихають мільйони.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на території українських Карпат вже багато раз пропадали туристи. Люди під час активного відпочинку просто втрачали орієнтир і йшли далеко в лісову гущавину. Так, днями рятувальники отримали повідомлення про зникнення двох туристів. Пізніше стало відомо, що вони загубилися в тумані.

Також "Знай.uа" писав, у Карпатах на популярному гірськолижному курорті Драгобрат випало більше метра снігу. Також синоптики попереджають про сніголавинну небезпеку на високогір'ї Івано-Франківської та Львівської областей.