Документ, який підтверджує незалежність української церкви вже доставили в Україну.

Про це повідомляє "Прямий".

"Нам достеменно відомо, що томос вже в Україні. Його кортежем доставлять в Софію", - повідомляє видання.

Літак з томосом про автокефалію Православної церкви України приземлився в аеропорті Бориспіль ввечері в неділю, 6 січня.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У мережі показали фото Томосу про автокефалію для Православної церкви України. Документ-оригінал Томосу каліграфічно оформлений і написаний на пергаменті. Його 4 січня привіз до Константинополя ієромонах, іконописець і каліграф Лука.

Разом з тим варто відзначити, що Вселенський патріарх Варфоломей звернувся до православних патріархів і архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії Православній церкві України.

У листі Варфоломей підкреслив, що 6 січня він вручить Томос про автокефалію предстоятелю Української Православної церкви Епіфанію.

За словами патріарха, якщо хтось із ієрархів проігнорує бажання України мати автокефальну церкву, їм не буде виправдання.

Нагадаємо, що в українських храмах почалися масові обшуки, працюють тисячі копів: готуються до Різдва. Напередодні свята рятувальники разом із поліцейськими обстежили понад 8 тисяч храмів на наявність вибухонебезпечних предметів. Вони також перевірили їх рівень дотримання пожежної безпеки.

Як повідомляв "Знай.ua", у понеділок, 7 січня, на Різдво Христового в Софії Київській відбудеться святкове богослужіння. Тоді ж продемонструють Томос про автокефалію.

Також "Знай.ua" писав, що переломний момент для України: що станеться з країною після отримання томосу. Найважливіший рік за кілька століть історії українського православ'я. Було подолано розкол і нарешті створено легітимну незалежну українську церкву.