Українська церква стала незалежною

У Стамбулі Вселенський патріарх передав Томос митрополиту Епіфанію. Вранці в неділю, 6 січня, у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі, митрополит Київський і всієї України отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української православної церкви.

Ознайомиться з Томосом можна буде під час богослужіння у Соборі Святої Софії в Києві, яку 7 січня проведе предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

Трамп розлютив миролюбного Ердогана заявою про виведення військ з Сирії

Туреччина буде продовжувати дії, спрямовані на забезпечення безпеки сирійцям. Це означає, що країна відмовляється виконувати вимогу США про припинення наступу на півночі Сирії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Це неповага до наших братів-курдів – говорити, що їх представляє терористична група. Туреччина має намір рішуче продовжувати зусилля, спрямовані на припинення війни, забезпечення безпеки сирійців незалежно від їх релігії, етнічної приналежності", – каже помічник турецького президента.

Російські ракети розірвали небо над Кримом

Російські окупанти, незаконно аннексировавшие Кримський півострів, почали проводити там ракетні стрільби. Ворог відпрацьовує нанесення по морським цілям ударів з протикорабельних берегових комплексів "Бал", які не так давно були перекинуті на окупований півострів з материкової Росії.

У так званому "Чорноморському флоті РФ" повідомили, що ці навчання є плановими, і їх мета – відпрацювати практичні навички з нанесення умовних ракетних ударів при розгортанні з маршу.

Володимир Зеленський зробив тривожну заяву

Один з лідерів рейтингу майбутніх виборів президента України Володимир Зеленський попередив про підготовку провокації. Невідомі люди організовують "фейковую" акцію підтримки його політсили у Києві в соціальних мережах.

Володимир Зеленський виступив із заявою, в якій сказав, що в месенджерах почали набирати людей для участі у мирній акції, яку в Києві нібито організовує Володимир Зеленський. За участь "вербувальники" обіцяють винагороду.

Порошенко запросив українців на спільну різдвяну молитву

Президент України Петро Порошенко в черговий раз привітав співвітчизників з тим, що Автокефальна Православна Церква України отримала Томос, і закликав 7 січня о 10 ранку зібратися на Софійській площі, щоб спільно помолитися.

Президент підкреслив, що Господь почув наші щоденні молитви. Автокефальна Православна Церква України отримала Томос.