Собор Пресвятої Богородиці

На другий день Різдва в православ'ї відзначають дуже важливе свято – Собор Пресвятої Богородиці. Церква звертається до Богородиці з подячними і хвалебними піснями, що вона народила Ісуса. День називається Собором, тому що це не одне з тих окремим свят тільки в честь Богородиці (є свята її Зачаття, Різдво, Благовіщення та інші). В цей день свято загальне (соборне) разом з іншими особами, які були близькі самої Діви Марії і Спасителя. Тому в цей день також вшановують Йосипа Обручника, предка Ісуса царя Давида, брата Спасителя святого Якова, який супроводжував разом з батьком Матір Божу і Богонемовля Ісуса при втечі в Єгипет.

Гінайкратія фестиваль жінок у Греції

8 січня у греків, як у нас 8 березня. Але сенс все ж трохи в іншому, хоча свята аналогічні. Цей день відзначають в основному в Моноклісії і Неа Петра, а також в селах на півночі країни. Жінки міняються з чоловіками ролями в сім'ї. У них більше немає домашніх обов'язків і вони можуть провести свій день в кафе або будь-якому іншому громадському закладі – у місцях розваги, де зазвичай дозволено перебувати тільки чоловікам. А чоловіки в цей день сидіти вдома, займатися господарством і дивитися за дітьми. Останнім часом це вже не фестиваль, а більше традиція. У фестивалю ще є назви: Фестиваль матріархату і Фестиваль домінування жінок.

Православні свята:

  • Попразднство Різдва Христового.
  • Собор Пресвятої Богородиці.
  • Святки.

Бабині каші

У цей день на Русі вшановували повивальних бабок, приносили їм подарунки і щедрі частування, щоб показати, наскільки вони важливі для суспільства. Приводили і дітей, щоб їх благословили бабки. Також обов'язково повинні були прийти молоді дівчата і майбутні мами. А баби пригощали смачною кашею.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Іменини

Олександр, Анфіса, Василь, Григорій, Давид, Дмитро, Іван, Йосип, Ісак, Костянтин, Леонід, Марія, Михайло, Микола

Раніше Знай.ua писав, нові правила прописки вдарять по гаманцю і гордості українців. Перевіряти будуть навіть засоби гігієни та одяг

Нагадуємо, Томос взято, на черзі – патріархат. Філарет розкрив плани УПЦ, Константинополь підтримає.

Раніше Знай.ua повідомляв про способи догляду за волоссям взимку, щоб вони не електризувалося, і можна було виглядати відмінно і доглянуто завжди.