В 2019 році українці отримають можливість придбати житло дешевше завдяки новій програмі уряду.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, - передає UBR.ua.

багатоповерховий будинок

Квартири в лізинг - це альтернатива іпотечного кредитування. нову програму забезпечить українцям держава. По суті, це буде оренда з подальшим правом викупу нерухомості. Подібний формат житла потенційним покупцям запропонує Державна іпотечна установа (ДІУ). Статутний фонд для цих цілей вже поповнили.

За словами чиновника, таке житло буде вже з ремонтом, щоб там можна було одразу жити. особливо це актуально для родин з дітьми.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також заступник міністра додав, що паралельно з ДІУ Мінрегіонбуд готує свій законопроект, суть якого зводиться до того, що держава зможе здавати українцям квартири в оренду. Ініціатива також передбачається як альтернатива банківському іпотечному кредитуванню.

Адже, як відомо, сьогодні кредити на житло в Україні для більшості громадян просто непідйомні через великі відсотки.

Нагадаємо, українка втрапила в халепу через мобільний телефон у кредит. банк забрав у жінки квартиру за заборгованість.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, навесні ціни на ринку нерухомості в Україні зміняться і не на користь покупців. есперти на зивають причиною таких змін вибори президента. За попередніми прогнозами, квартири злетять у ціні на 20%.

Раніше портал Знай.ua писав, що економісти поріняли сьогоднішні ціни на житло та підрахували, скільки громадянам потрібно відкладати з зарплатні, щоб обзавестись власною квартирою.

Дивіться: Чим унікальна нова система та що потрібно, щоб придбати квартиру