Після урочистого вручення Томосу про автокефалію предстоятелю Епіфанію українцям повідомили про те, що документ історичного для нашої держави значення повернуть назад у Стамбул.

Томос в Україні
Томос в Україні

Однак у вівторок, 8 січня, Міністерство культури України спростувало цю інформацію.

У Мінкульті кажуть, що Томос про автокефалію зберігатимуть у Трапезному храмі Софії Київської. Там доступ до документа буде вільний щодня з восьмої ранку до шостої вечора.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ця інформація стала відповіддю на неабиякий ажіотаж, який розгорівся через чутки, що Томос про автокефалію найближчими днями повернеться назад до Стамбула, оскільки на ньому ще мають поставити підписи члени Синоду Вселенського патріархату.

Нагадаємо, довгоочікуваний Томос про автокефалію Православної церкви України, якого з нетерпінням чекали українці, на два дні відвезуть назад до Стамбула, оскільки не вистачає підписів членів синоду Вселенського патріархату.

Про це повідомив керівник департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш.

Як заявив чиновник:

"Томос до вечора 7 січня виставлений для того, щоб хто захоче зміг і побачив цей унікальний документ. У найближчі дні він повернеться у Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом. Потім там повинні бути підписи всіх членів святійшого Синоду Вселенського патріархату".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Томос про автокефалію УПЦ, який було урочисто вручено предстоятелю УПЦ Епіфанію та Президенту Петру Порошенку, на кілька днів відвезуть в Стамбул.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це повідомив керівник департаменту у справах релігій і національностей Мінкульту Андрій Юраш.

Він назвав причину такого несподіваного повороту. Виявляється, наразі не вистачає підписів на документі - там є лише підпис Вселенського патріарха Варфоломія. Повинні ж стояти позначки і інших членів Синоду.

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Також Знай.ua писав про те, що Томос про автокефалію Православної Церкви України залишить нашу країну.