Влада модернізує громадську інфраструктуру, зокрема на черзі ремонт та заміна зупинок громадського транпорту.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За його словами, ще шість років том плановалося обладнанти зупинки електронними табло, картами і т.д. тепер знову це питання піднімуть на розгляд та розроблять відповідний проект.

"Дуже важливо створювати зручну громадську інфраструктуру для людей, удосконалювати маршрути громадського транспорту, покращувати його роботу, модернізувати зупинки, як це роблять в Європі. Пам'ятаю, що ще до Євро-2012 у Києві планувалося переобладнати зупинки, встановивши на них електронні табло з розкладом руху, схемами, картами, а також туалетами. Однак масових змін так і не відбулося. І ми хочемо знову підняти це питання та знайти оптимальний шлях вирішення", - зазначив чиновник.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Глава Мінрегіонбуду зазначив, що на кінцевих зупинках громадського транспорту облаштують туалети. Також вбиральні повинні бути в мвсцях перетиу кількох видів транспорту. Також пасажири повинні мати змогу ознайомитися з маршрутами та картою міста. тому на зупинках також має бути необзідна інформація.

Довідка: ДБН Ст. 2.3-5: 2018 "Вулиці та дороги населених пунктів" вступили в дію 1 вересня 2018 року. Ними було введено ряд принципово якісних змін для безпеки і комфорту людей, зокрема, можливість звуження ширини смуг руху на дорогах, обов'язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту, обов'язкове влаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах, велодоріжок і велосмугами та інші зміни.

Нагадаємо, українцям розповіли, чому будівництво платних доріг опинилося на межі провалу.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, чиновникам показали, як їхня бездіяльність відрізає українські села від цивілізації.

Раніше портал Знай.ua писав, що у селі під Луцьком триває ремонт доріг. Однак громадяни обурені тим, що шляховики кладуть новий асфальт прямо на сніг.