У цей день Православна Церква вшановує пам'ять 20 000 мучеників, у Нікомідії спалених. Раніше наші предки вірили, що сьогодні по землі ходять Ряжені, які хоч і вважаються гонителями порч і хранителями здоров'я, але вони жартували над нечистю і над людьми іноді жорстоко. Тому в ідеалі, цей день треба провести вдома з родиною і не виходити на вулицю.

Також сьогодні не можна:

  • Підбілювали піч;
  • Пекти здобу або ставити опару і діжу;
  • Позичати гроші і продукти;
  • В'язати, шити, вишивати;
  • Залишати відкритими вікна і двері надовго – можна накликати біду на себе і на будинок;
  • Проявляти негативні емоції, сваритися.

Швидше за все вранці ви відчуєте недолік сил і можливо навіть відчуєте, що захворюєте. Прийміть трохи довше душ і випийте гарячої кави або міцного чаю. Сьогодні ще можна дізнатися видужає дуже хвора людина чи ні. Беруть шматочок сала і хрет-навхрест проводять по його підошвах, потім віддають собаці. Якщо їсть – видужає, якщо не стане – ні.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Жінки можуть попросити сьогодні подарунок у чоловіка, тому що вони стають щедрішими й м'якшими. Знахарі радять приділити увагу автомобілю, навіть якщо все в порядку, приведіть його в належний вигляд. Тоді він довго не буде ламатися. Також знахарі знімають порчу і займаються сімейної магією. Можете заговорити щось зі своїх речей, які носите постійно для захисту. Наприклад, кільце або сережки.

Діти, народжені сьогодні, відрізняються постійністю. Вони наділені здатністю тверезо поглянути на будь-яку ситуацію і тверезо оцінити її. Народжені в цей день тягнуться до сімейного вогнища. Їм слід носити халцедон.

Раніше Знай.ua писав, нові правила прописки вдарять по гаманцю і гордості українців. Перевіряти будуть навіть засоби гігієни та одяг

Нагадуємо, Томос взято, на черзі – патріархат. Філарет розкрив плани УПЦ, Константинополь підтримає.

Раніше Знай.ua повідомляв про способи догляду за волоссям взимку, щоб вони не електризувалося, і можна було виглядати відмінно і доглянуто завжди.