В Україні починаючи з 10 січня очікуються серйозні погодні зміни. За прогнозами синоптиків, у південних, вдень і в східних областях очікуються пориви вітру 15-20 м / с, хуртовини.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій попереджають, що в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях буде сніг з переходом в дощ, місцями значні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу, в Запорізькій області - сильний сніг.

11 січня в Україні, крім заходу та півночі, пориви вітру будуть 15-20 м / с; в центральних і східних областях мокрий сніг і дощ, місцями ожеледь, в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях місцями - сильний мокрий сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 10-15 см); в південних областях опади переважно у вигляді дощу.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпеки", - уточнили в прес-службі.

Раніше синоптик Наталія Діденко у Facebook зазначала, що 10 січня очікується потепління до відлиги, на півночі і заході -1, -4 градуси, сніг, на півдні - з дощем.

"11 січня - знову похолодання, тільки на сході та півдні -2, + 3 градуси. Опади, на заході - в основному сухо. 12 січня вночі морозно, вдень в суботу і протягом доби, 13 січня, потеплішає відчутно. Періодичні опади, на півдні переважатиме суха погода ", - написала Діденко.

14 січня вночі - невеликий мороз, вдень - відлига, часом опади, на півдні - без опадів.

"Найближчим часом в Україні - волога погода. Температура повітря - атракціонні гірки", - попередила синоптик.

Дивіться: синоптики розповіли, якою буде зима в Україні

Нагадаємо, паспорт України посів 41-у сходинку світового рейтингу за даними індексу паспортів Henley Passport Index. Як повідомляв "Знай.ua", в Україні з початку 2019 січня вводиться нова модель роздрібного ринку електроенергії, перший етап нової системи передбачає підвищення тарифів на світло. Також "Знай.ua" , експерти підрахували, як швидко до українців приїжджають лікарі.