Середній час реагування "швидкої допомоги" на виклик з моменту отримання повідомлення бригадою і до першого контакту з пацієнтом становить 8,5 хвилин. 56% викликів здійснюються у рамках 10 хвилин, а 94% всіх викликів - в межах 20. Про це передає "Хвиля" з посиланням на прес-службу МОЗ.

Експерти дійшли таких висновків, провівши дослідження в 26 населених пунктах. Провівши з бригадою швидкої допомоги три доби, вони підрахували, що найчастіше медики відправляються на виклики, пов'язані з втратою свідомості та скаргами на серцево-судинні проблеми.

За даними дослідників, у 23,9% викликів постраждалим вдавалося допомогти на місці, 18,6% випадків закінчувалися госпіталізацією, а 2% — смертю.

Швидка допомога
Швидка допомога

Середнє перебування "швидкої" на місці — 17 хвилин, середній час транспортування в лікарню — 10 хвилин.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

ВООЗ дійшли кількох невтішних висновків. Приміром, деякі препарати для надання екстреної допомоги виявилися неефективними. Наприклад, магнезит вже давно визнано марним при хворобах серця.

Дивним виявилося те, що 43,2% пацієнтів "швидкої" приймають гомеопатичні препарати.

Швидка
Швидка

Згідно з рекомендаціями експертів ВООЗ, крім загального збільшення фінансування системи екстреної медичної допомоги, для поліпшення її роботи необхідно приділити увагу системі навчання і підвищення кваліфікації працівників екстреної медицини. Експерти рекомендують виділити кошти для створення спеціальних відділень екстреної допомоги у всіх лікарнях.

Крім того, експерти ВООЗ рекомендують переглянути робочі протоколи і вимоги до працівників. Особливо вони звернули увагу на те, що варто переглянути перелік препаратів і послідовність дій працівників, тому що вони вже дещо застаріли.

Швидка допомога в Україні
Швидка допомога в Україні

Нагадаємо, скільки українцям дадуть відпочити у 2019 році і чим поповниться календар свят.

Ранее Знай.ua повідомляв, днями стало відомо про те, що у ВР зареєстрували законопроект про внесення змін до закону "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині".

Також Знай.ua писав, в Україні набирає обертів черговий продуктовий скандал.