У Міністерстві освіти змінили правила ЗНО у 2019 році. Інформацію, яку потрібно знати кожному випускнику, передає Хвиля.

Результати ЗНО випускників одинадцятих класів підуть в атестат замість підсумкового іспиту. Школярам обов'язково доведеться написати тест з української мови та літератури, але не математики: замість неї можна вибрати історію України. Третім предметом може стати біологія, географія, фізика, хімія, іноземна мова.

ЗНО 2019
ЗНО 2019

Всього можна здати чотири предмети. Для кожного предмету встановлять пороговий бал, і якщо результати абітурієнта буде нижчим він не зможе вступити до вузу.

Пороговий бал з математики, української мови та літератури, фізики буде визначено до 13 червня, з іноземних мов, біології – до 19 червня, з історії України, географії, хімії – до 24 червня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нововведення торкнутися також студентів коледжів, ПТУ та технікумів. Для отримання атестату їм необхідно буде здати ЗНО з української мови та літератури та з математики або історії України.

студенти
студенти

Реєстрація на ЗНО розпочнеться 5 лютого і триватиме до 25 березня.

Для реєстрації треба створити реєстраційну картку, підготувати пакет документів і передати його в Регіональний центр оцінювання якості освіти. У відповідь повинні надіслати сертифікат з повідомленням про реєстрацію на ЗНО.

У цьому році люди з порушенням зору отримали можливість здати ЗНО. Тести надрукують шрифтом Брайля.

Після реєстрації всім учасникам прийдуть запрошення-перепустки на тестування, на яких вкажуть місце та час проведення кожного тесту.

студенти
студенти

Основна сесія незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня: 21 травня – математика; 23 травня – українська мова та література; 27 травня – іспанська, німецька, французька мови; 28 травня – англійська мова; 30 травня – фізика; 4 червня – історія України; 6 червня – біологія; 2 червня – географія; 13 червня – хімія;

Результати ЗНО з усіх предметів з'являться на персональних сторінках учасників тестування до 25 червня.

Нагадаємо, скільки українцям дадуть відпочити у 2019 році і чим поповниться календар свят.

Ранее Знай.ua повідомляв, Кабмін розповів про причини низьких пенсій.

Також Знай.ua писав, в Україні набирає обертів черговий продуктовий скандал.