Виконуюча обов'язки Міністра охорони Здоров'я України Уляна Супрун у своїй свіжій заяві торкнулася проблеми виклику сімейного лікаря на будинок і розставила крапки над "і". Виявляється, медреформа не звільняє лікарів від необхідності приїхати додому до пацієнта, якщо це необхідно. Викликати сімейного лікаря на будинок можна і потрібно, вважає глава Моз. Ці питання повинні вирішуватися особисто, між лікарем і пацієнтом, вважає Супрун – таку думку в. о голови Моз передає видання УНН.

"Немає наказу Моз, який звільняє лікарів від відповідальності і забороняє їм їхати до вас додому. Наказ написаний так, що якщо у вас є свій лікар, якщо ви підписали з ним декларацію, виможете звернутися безпосередньо до лікаря поговорити з ним домовитися, або він приїде до вас чи ви поїдете до нього, або ви будете телефонувати у "швидку", - пояснила Уляна Супрун.

Керівник МОЗ підкреслила, що при важкій хворобі краще проконсультуватися з лікарем, ніж чекати ускладнень.

Нагадаємо, раніше Супрун приміряла лаври міністра-дієтолога Реви: треба менше їсти.

Під час новорічних свят люди не застраховані від проблем з пищеварением, часто переїдають і потім кілька днів мучаться з болем і вагою в животі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що ж врятує від цих неприємних наслідків, розповіла на сторінці в Facebook ст.. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Фахівець пояснила, корисно вживати ферментні препарати, які допоможуть швидше перетравити їжу.

За словами Супрун, подібні препарати - не порятунок від переїдання. Кращим способом, щоб уберегтися від цього, запевняє чиновниця, це є менше і не сподіватися на силу таблеток.

Нагадаємо, у Мінздоров'я попередили про спалах серйозного захворювання. Українців закликають пройти вакцинацію собі і дітям.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа у столиці від грипу померли двоє людей за одну добу.

Раніше портал Знай.uа писал, що в Міністерстві охорони здоров'я дорослим українцям порадили робити щеплення проти грипу та вірусу папіломи людини.

Крім того, наголошується, що в Києві щеплення від грипу роблять у 16 установах охорони здоров'я. В Україні доступні понад 700 тисяч доз для вакцинації проти грипу трьох виробників, які пройшли сертифікацію.

У Києві 14 грудня представники громадської організації "С14" проникли в державна установа "Інститут серця".

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Супрун вирішила, що телефон допоможе боротися з ВІЛ.

"Знай.uа" писав, що Супрун закликає українців вкриватись ковдрою і хусткою під час війни, як це допоможе, вона сама не знає.