Незважаючи на чинну постанову Кабміну, у більшість переселенців тимчасово окупованого Донбасу зараз немають навіть засобів для існування.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, у квітні минулого року Кабмін своїм рішенням зобов'язався компенсувати втрату житла учасниками бойових дій та вимушеним переселенцям.

Варто відзначити, що одна із переселенців Олена Кошелєва на власній сторінці у соцмережі поділилась історією, як держава "допомагає" переселенцям з Донбасу та Криму.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відповідно до рішення уряду лише у 2019 році Кабмін виділив на купівлю соцжитла для переселенців та учасників бойових дій на 29 мільйонів гривень.

На думку волонтера, це дуже маленька сума. Адже офіційно зареєстровано понад 2500 тисяч осіб, які потрапляють під постанову №280. Насправді ж їх набагато більше.

З іншого боку, переселенці страждають від бюрократії. По-перше, переїзд в інший район того ж міста анулює минулий час з моменту реєстрації. Тому українцям доводиться вичікувати ще рік, щоб змінити пільгову категорію квартирного обліку.

Крім того варто додати, що нещодавно в Україні запустили нову житлову програму на рівні муніципалітетів. Зокрема, влада пообіцяла фактично подарувати квартири пільговикам. Так, після всіх необхідних перевірок у Міністерстві регіонального розвитку, учасникам програми потрібно заплатити лише невелику частину суми – інше ріелтори отримають з бюджету.

При цьому українці отримали можливість самостійно вибратися собі квартиру.

Разом з тим варто відзначити, що український уряд своєю Постановою "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 № 551" нарешті вирішило декілька важливих питань щодо видачі та продовження строків посвідчень для "чорнобильців".

За інформацією офіційних порталів українського уряду стало відомо, що дане рішення прийнято з метою удосконалення питань заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, європейський політик звинуватив українців у масовому вбивстві чехів.

Як повідомляв "Знай.ua", Крим та Донбас більше не хочуть Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що переселенцям показали, як їм голосувати на виборах.

Переселенці по всій Україні тепер можуть отримати житло безкоштовно