Астрономи прогнозують, що 16 січня очікуються магнітні порушення, які будуть близькі до магнітної бурі першого рівня G1. Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця.

"16 січня будуть фіксуватися магнітні порушення близькі до магнітної бурі першого рівня G1", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, найбільш сильні магнітні бурі накриють Україну 24 січня. Піки активності і збуджена магнітосфера буде першого і другого лютого.

За стандартною шкалою Національної атмосферної адміністрації США, бурі класу 1 можуть впливати на енергетичні системи, а якщо точніше, то на слабкі флуктуації в енергетичних системах, а також на космічні апарати, системи управління космічними апаратами, наземні системи. В тому числі на полярні сяйва, які стають видні на високих широтах до 60 градусів і на початок міграцій тварин.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фахівці відзначають, що в 2018 році найсильніші магнітні бурі були зафіксовані 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливою п'ятибальною шкалою.

Вже на початку січня 2019 року в магнітному полі Землі відбудуться зміни. З 4 січня слід готуватися до потужним магнітним бурям.

В. о. міністра охорони здоров'я не згодна з тим, що магнітні бурі викликають мігрень, а також, що ця активність Сонця здатна негативно впливати на суглоби, провокувати біль у спині та інше.

Нагадаємо, в Україні попутаются пори року, пристосуватися майже неможливо. Прогноз показує загальну картину, до чого готуватися українцям в різні пори року.

Як повідомляв Знай. ua, аномальне світіння під Києвом потрапило на камеру: неймовірні кадри, буває тільки в Заполяр'ї. Під Києвом було зафіксовано незвичайне природне явище, яке зустрічається в наших широтах вкрай рідко.

Знай. ua писав, що Україну накриє потужна магнітна буря: вчені назвали небезпечні дати. Погано будуть відчувати себе метеозалежні люди.