Релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.

Про це у себе в Facebook повідомив священнослужитель кафедрального собору Касперівської ікони Божої Матері в Миколаєві Олександр Ципляк, передає Народна правда.

Напередодні Ципляк закликав до молитви, адже громада проводила збори з приводу переходу. Через якийсь час він написав пост про те, що прихід села Тімірязєвка прийняв рішення перейти в Помісну церкву. Настоятелем став отець Андрій Борсук.

ЗМІ відзначають, що Тімірязєвка стала першопрохідцем на півдні України. Напередодні стало відомо про перехід у Православну церкву України громади Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Ворсовка Малинського району Житомирської області.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що прес-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна. Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври через зникнення релігійний цінностей.

Разом з тим варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.

Крім того він додав, що йому пощастило в цьому році стати співкоординатором громадської ініціативи "Томос-2018".

Також він зазначив, що фахівці з питань безпеки говорять, що з боку Росії готуються провокації.

Раніше повідомлялося, що православна церква України має намір передати оригінал Томоса про автокефалію в державний архів.

Нагадаємо, Томос підписали всі члени Синоду.

Як повідомляв "Знай.uа", московський піп скинув купол храму через Томос.

Також Знай.uа" писав, що патріарх Кирило розповів, як антихрист потрапить в наш світ.