День освіти Слідчого комітету Російської Федерації

В Россі приводом внести цей день в календар стало 15 січня 2011 року, коли набув чинності Федеральний закон «Про Слідчий комітет РФ». Зараз СК Росії - федеральний державний орган, що не входить в структуру жодного з органів держвлади. Для працівників СК це своєрідний «день незалежності» і відмінний привід для підбиття підсумків та щоб відзначити кращих співробітників.

День міжнародного визнання Хорватії

В цей день Республіку Хорватію на міжнародному рівні визнали 12 країн ЄС у 1992 році. Тоді Республіка Хорватія була ще однією з югославських республік. А перша країна, яка визнала Хорватію, це Ісландія. Вона прийняла це рішення ще 19 грудня в 1991 році.

День пам'яті святого Серафима Саровського

Православна церква сьогодні відзначає День пам'яті Серафима Саровського, таких днів два в році (1 серпня – отримання мощей, і 15 січня – кончина). Одного разу на преподобного напали грабіжники і сильно побили його, тому він усе життя був згорбленим, як і його зображують на іконах, але він простив кривдників. Серафим Саровський був хорошою людиною і християнином, тому за свої труди отримав дар чудотворіння та прозорливості. Люди, яким він допомагав, говорили, що він міг розрадити не тільки словами, але і просто тією любов'ю і радістю, яка виходила від нього, до всіх звертався «моя радість». Навіть на його могилі часто відбувалися чудеса. У 1903 році його зарахували до лику святих.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Православні свята:

  • Предпразднство Богоявлення.
  • Преставлення, друге знайдення мощей преподобного Серафима, Саровського чудотворця.
  • Святки.

Сільвестрів день, або Куряче свято

Цей день назвали в честь Дня святого Сільвестра (Папи Римського Сільвестра I). Вважається, що він зловив Левіафана (величезний морський змій) і так зміг запобігти кінцю світу. А ще цей день називали Курячим святом, тому що чистили курник. Вірили, що сьогодні семирічний чорний півень відкладе яйце, з якого влітку народиться Василіск.

Іменини

Василь, Кузьма, Михайло, Модест, Петро, Серафім, Сергій, Сильвестр, Уляна

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.