У Києві в найближчі дві години і до кінця доби 14 січня очікуються ускладнення погодних умов.

Держслужба з надзвичайних ситуацій України повідомила, що киянам варто готуватися до сильних поривів вітру 15-20 м/с і заметілі, передає "ХВИЛЯ".

В КМДА закликають пішоходів і водіїв бути максимально обережними та уважними, власників приватних авто — по можливості віддавати перевагу громадському транспорту.

Киянам нагадали, що краще не паркувати транспортні засоби уздовж вулиць і доріг, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Найближчим часом Київську область накриють хуртовини.

У прес-центрі Служби автомобільних доріг відзначили, прогноз погоди відповідає першому рівнем небезпеки (жовтому) і просять водіїв бути в цей період особливо уважними.

Нагадаємо, українцям порадили готуватися до справжньої зими. Скоро в Україні суттєво похолодає і прогнозують нові снігопади. Також зовсім скоро вдярять сильні морози, місцями температура опуститься до -25, а в лютому взагалі - 30.

За словами фахівця, в останніх числах січня можлива відлига, а температура повітря підніметься до позначки +2 градуси тепла. Втім таке послаблення триватиме недовго. Лютий в Україні буде по-справжньому лютим. У середині січня погода буде мінливою у всіх регіонах країни.

"А ось з 15 січня до нас прийде справжня зима: температура повітря різко знизиться до-15-25 градусів морозу. Холодна погода, яка буде час від часу супроводжуватися снігом, протримається майже до кінця січня. Невелика відлига очікується в останні дні місяця, але сніг повністю не розтане", – зазначив Горбань.

Синоптик додав, що вже у перших числах останнього місяця зими і аж до 20-х чисел слід готуватися до лютих морозів – подекуди стовпчики термометрів опустяться до -25-30 градусів. Незначне потепління і відлига прийде в Україну тільки після 25 лютого.