У четвер, 17 січня, Верховна Рада розгляне надважливий для української церкви законопроект.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це пише Рoliteka з посиланням на заяву спікера парламенту Андрія Парубія.

Йдеться про доопрацьований проект закону про підпорядкованість релігійних громад.

[quote author=""]“У нас є зареєстрований законопроект №4128

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Парубій додав, що звернувся з проханням до комітету Ради з питань культури і духовності розробити новий законопроект про зміну підпорядкованості релігійних громад, “доопрацьований і вдосконалений відповідно до рекомендацій Європейського суду з прав людини”.

Очікується, що нова редакція законопроекту відповідатиме європейським стандартам і допоможе в повній мірі реалізувати права віруючих і забезпечити свободу совісті.

Передбачається, що комітет в середу зможе прийняти рішення, і, якщо за це проголосує парламент, в четвер це питання включать до порядку денного сесії.

“Думаю, це буде один з найважливіших законів на цьому тижні”, – резюмував спікер Ради.

Нагадаємо, створення Православної церкви України і вимога перейменування УПЦ Московського патріархату в Російську православну церкву може призвести до "громадянської війни" в країні.

Про це заявила глава Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко, передає "ХВИЛЯ".

Як повідомляв раніше Знай.ua, скандал довкола зміни назви УПЦ МП розгорівся із неабиякою силою, представники московського патріархату протестують проти перейменування.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

Також Знай.ua писав про те, що на території України церквами Московського патріархату керує Росія.