Створення Православної церкви України і вимога перейменування УПЦ Московського патріархату в Російську православну церкву може призвести до "громадянської війни" в країні.

Про це заявила глава Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко, передає "ХВИЛЯ".

"Видається указ президента, згідно з яким вони наполягають, щоб Українська православна церква протягом чотирьох місяців була перереєстрована і названа Московською. Вони просто ведуть справу до бійні, до громадянської війни". Валентина Матвієнко

Ситуацію навколо УПЦ МП в Україні Матвієнко, під чиїм головуванням Совфед Росії "дозволив" президенту РФ Володимиру Путіну ввести війська в Україну, назвала "злочином".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, у РПЦ ніяк не можуть змиритися з фактом проголошення автокефалії в Україні і продовжують намагатися вплинути на ситуацію в контексті створення незалежної церкви.

У повідомленні говориться, що РПЦ не залишить ситуацію в Україні "на самоплив". З даною скандальною заявою виступив глава синодального відділу Московського патріархату по взаємовідносинах церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

За його словами, для цього РПЦ буде звертатися в міжнародні правозахисні організації. У Москві вважають, що створення в Україні нової православної церкви "не призведе до вирішення релігійної ситуації в країні і громадянського миру".

"Важливо розуміти: те, що відбулося 15 грудня і відбудеться 6 січня, відкидає українське суспільство ще далі від світу, від вирішення релігійного питання", — підкреслив Легойда.

Раніше портал писав, що на території України не захоплювати храми, які належать Московскому патріархату.

Раніше Знай.uа писав про те, що патріарх московський Кирило звинуватив Вселенський патріархат в агресії, оскільки той надав автокефалію української Православної церкви.

Також Знай.uа повідомляв, що представник УПЦ МП розповів, що юридичний відділ Київської митрополії УПЦ (МП) аналізує Ради законопроект про перейменування церкви.