У РПЦ ніяк не можуть змиритися із фактом проголошення автокефалії в Україні і продовжують намагатися вплинути на ситуацію із створення незалежної церкви.

РПЦ
РПЦ

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що РПЦ не залишить ситуацію в Україні "на самоплин". З даною скандальною заявою виступив глава синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви із суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

За його словами, для цього РПЦ буде звертатися в міжнародні правозахисні організації. У Москві вважають, що створення в Україні нової православної церкви "не приведе до вирішення релігійної ситуації в країні і громадянського миру".

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

синод РПЦ
синод РПЦ

"Важливо розуміти: те, що сталося 15 грудня і відбудеться 6 січня, відкине українське суспільство ще далі від світу, від вирішення релігійного питання", — підкреслив Легойда.

Нагадаємо, на території України не захоплюватимуть храми, які належать Московському патріархату.

Про це заявив Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, передає телеканал ICTV.

"Ніякого захоплення храмів Московського патріархату з боку Єдиної Церкви не буде. Ті парафії, які проявлять бажання, добровільно захочуть стати частиною тієї Єдиної української Церкви, вони повинні бути прийняті. Але без насильства, без будь-яких дій, які будуть провокувати в суспільстві нестабільність. Ми стоїмо на позиції, що все має пройти мирно і спокійно ", - розповів новообраний митрополит автокефальної української церкви.

Епіфаній
Епіфаній

Раніше Знай.uа писав про те, що московський патріарх Кирило звинуватив Вселенський патріархат в агресії, оскільки той надав автокефалію української Православної церкви.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Під час проведення єпархіального московського збору Кирило поскаржився на те, що Вселенський патріарх проігнорував проведення в липні урочистостей в Москві, приурочених до 1030-літтю Хрещення Русі.

Також Знай.uа повідомляв, що речник УПЦ МП розповів, що юридичний відділ Київської митрополії УПЦ (МП) аналізує законопроект Ради про перейменування церкви.