Стало відомо, що Україна опустилася відразу на 13 позицій у рейтингу інноваційних економік згідно з підсумками 2018 року. Аналітики повідомили, що наша країна посіла 53 місце в списку Bloomberg Innovation Index.

Варто відзначити, що Туніс та Україна, які ганебно вийшли з топ-50, стали найбільшим розчаруванням для економістів. Так, Україна опустилася на 53 місце, порівняно з 42 місцем, яке займала ще на початку 2018 року.

При цьому на першому місці у новому рейтингу традиційно опинилася Південна Корея, у той же час поліпшення в області науки і освіти в Німеччині привели до того, що найбільша європейська економіка піднялася на дві позиції всього за рік і посіла друге місце.

Також у топ-5 інноваційних економік за версією Bloomberg потрапили Фінляндія, Швейцарія та Ізраїль.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Необхідно уточнити, що Bloomberg Innovation Index вже сьомий рік аналізує десятки критеріїв для оцінки інноваційних економік, використовуючи такі показники, як витрати на дослідження і розробки, виробничі потужності і концентрацію високотехнологічних публічних компаній.

Раніше повідомлялося, що паспорт України посів 41-у сходинку світового рейтингу за даними індексу паспортів Henley Passport Index. Згідно з рейтингом, громадяни України мають право на безвізовий в'їзд до 128 країн світу. На такому ж рівні розмістилися власники паспортів Самоа і Нікарагуа.

Український паспорт має найкращу позицію, ніж більшість діючих або колишніх членів СНД. Приміром, Молдові дістався 46 рядок, а Росії - 48.

Нагадаємо, що Україна очолила черговий рейтинг, хоча хорошого в цьому мало. Цього разу наша країна здобула першість по корупції.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна і Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі між двома державами. Документ було підписано під час візиту Петра Порошенка в Єрусалим. Чинний президент України відзначив величезну важливість документа.

Також портал Знай.uа писав, що соціологи провели опитування серед українців завдяки чому з'ясували, які саме свята населення нашої країни цінує і любить найбільше.