Національний Банк України вже кілька років, можливо, привласнює гроші українських громадян. Такий висновок можна зробити з їх відповіді на запит від Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України».

Справа в тому, що на початку року прес-служба НБУ відзвітувала про кількість банкнот, які були утилізовані в 2018 році. За їх даними за минулий рік Нацбанк вилучив з обігу і утилізував банкнот на 41,6 мільярдів грівен. Найбільше було утилізовано 100-гривневих купюр - 112 мільйонів штук, найменше - 500-гривневих (11,3 мільйона).

Асоціація платників податків України в особі її віце-президента Павла Погиби, звернулася до голови НБУ Якова Смолія з проханням надати серії утилізованих регулятором банкнот.

На цей запит в Національному банку відповіли, що не проводили облік утилізованих банкнот ні в 2018 році, ні в інших попередніх.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Іншими словами, перевірити куди подівся 41 млрд гривень неможливо. Можна тільки уявити, яка сума може вийти в результаті, якщо підсумувати все «утилізовані банкноти» Нацбанком за останні роки.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що держава розрахується з боргами з кишені українців.

Також ми писали, що долар стрімко втрачає позиції, а гривня йде в наступ.

І найцікавіше, що українці незабаром зможуть відбирати гроші у супермаркетів.