Для того, щоб відновити окуповані території Донбасу необхідно близько $50 млрд. Дана сума потрібна тільки для одного року ремонтних робіт.

Про це заявив директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін.

"Мінімальні початкові вливання, які знадобляться на Донбасі - близько 50 мільярдів доларів. Хоча б… І це — на рік. Але хто ж дасть такі гроші? З одного боку, Донбас — це наша земля, а з іншого — хто зуміє підняти цю важку ношу, коли вона до нас повернеться, якщо вся Україна балансує на межі виживання?" — розповів експерт.

Соскін переконаний, що в довоєнній моделі відновити інфраструктуру регіону сьогодні неможливо.

"Шахти знищено, металургійний комплекс теж майже повністю прийшов в занепад, хімічне виробництво — теж. Люди, які могли все це утримувати, теж пішли", — додав Соскін.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Варто нагадати, що в Одесі помер 20-річний солдат строкової служби, який отримав травми в котельні в результаті розриву котла в кінці 2018 року. Зараз вже відомо, що солдат помер від травм, які виявилися несумісними з життям. Зазначається, що завдяки роботі медиків хлопець таки зумів прийти в себе, однак організм не витримав і він помер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні співробітники військкоматів полюють за ухильниками-призовниками, влаштовують справжні облави. Відомо, що комісари їдуть навіть з інших областей до своїх "втікачів". Спочатку хлопців переконують словами, якщо ті не реагують, то застосовують силу. Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Нагадаємо, готують на забій: військові навчання резервістів приголомшили українців.

Як повідомляв Знай.uа все йде за планом: у Генштабі розповіли, скільки строковиків не вистачає для "повного комплекту".

Знай.uа писав, на українському полігоні сталася трагедія: військовий отримав страшну травму, лікарі роблять все можливе.