В Рівненській області жінка народила 19-ту дитину. Старшому сину жінки - 27 років, а молодшому - менше тижня. Багатодітна мати розповіла, як їй вдається справлятися з такою кількістю дітей.

Про це пишуть Факти.

Світлана та Петро Ковалевич мешкають у селі Глинне, що на Рівненщині. У свої 45 жінка народила сина на свято Водохреще 18 січня. На цей же день припадає й день народження її чоловіка. Малюк важив 3,900, а зріст становив 62 см. Так Світлана встановила рекорд - вона найбагатодітніша мати Рівненської області.

"Сина назвали Назаром. Ім'я придумали заздалегідь - УЗД ще на 28-му тижні показало, що буде хлопчик. Так що тепер у нас в родині 11 дівчаток і 8 хлопчиків. Вагітність протікала нормально. Я вже досвідчена мама, добре знаю свій організм. Можна сказати, що вагітність - для мене справа звична (сміється)", - розповіла жінка після виписки з лікарні.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Пологи пройшли добре. Світлана народила сама, як і всіх попередніх своїх дітей. У новонародженого гарний апетит. Батьки кажуть, що він схожий на батька.

"Першу дитину я народила в 18 років , - каже Світлана Ковалевич. - З тих пір у нас майже щороку з'являлися діти. Ми з чоловіком намагаємося виконувати заповідь Божу. І я, і Петро виросли у великих сім'ях. У моїй родині нас було вісім, а у матері чоловіка - 15 дітей. У кожного з цих дітей тепер велика родина. Виходить, що зараз у матері чоловіка вже 98 онуків!", - свтерджує Світлана.

Жінка розповіла, що батьківство для неї - це щастя. Однак з роками виносити дитину стає все важче. До того ж у жінки були не вдалі вагітності, коли завмирав плід чи відкривалася кровотеча під час пологів.

"Старші дівчата допомагають по господарству. У нас же і корова, і свиня, і кури. Ми живемо за рахунок нашого господарства. А влітку чоловік і старші діти займаються сезонними роботами - збирають ягоди на продаж... Готувати доводиться постійно і в дуже великих обсягах. На обід перше - це відро борщу або супу, який, як правило, йде за день. Якщо пельмені, то не менше 200 штук за раз", - ділиться жінка про свій побут.

Подружжя не виключають появи на світ і двадцятої дитини, але загадувати наперед не хочуть.

Село Глинне в Рівненській області визнано найбагатодітнішим селом в Європі. Тут народжуваність втричі вище, ніж в середньому по Україні. У Глинному проживає рекордна кількість жінок, удостоєних званням "Мати-героїня".

Нагадаємо, що ми писали про пільги малозабезпеченим: на що можуть розраховувати багатодітні родини.

Як повідомляв раніше Знай.ua, безробітним українцям збільшили мінімальну допомогу.

Також Знай.ua писав, що скільки українців потребують соціальної допомоги станом на 2018 рік.