У четвер, 24 січня, погода потішить українців різноманітністю. Так, у північно-західних областях країни випаде сніг, а на південно-сході збережеться тепла повітряна маса з опадами у вигляді снігу та дощу. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Згідно з прогнозом синоптиків, у східних та центральних областях у четвер можливий сніг з переходом у дощ, місцями ожеледь, а також налипання мокрого снігу. Вночі в Харківській і Луганській областях очікується значний сніг, який може змінитися снігопадом. Температура вночі 2-8° морозу, вдень від 3° морозу до 3° тепла.

У південних областях прогнозується дощ, вночі місцями з мокрим снігом. Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 2-7 тепла, в Криму 9-12°. На решті території України буде сніжно, тільки вдень у північних областях без опадів, температура вночі 7-12° морозу, вдень 3-8° морозу.

Українців попередили про те, що на дорогах країни, крім крайнього півдня, очікується ожеледиця, а пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Ще в деяких регіонах можливі хуртовини.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У Києві в ніч на 24 січня сніг, вдень без опадів. На дорогах ожеледиця, температура вночі 8-10°, вдень 5-7° морозу.

карта Укргідрометцентру на 24 січня

У свою чергу заступник начальника відділу метеопрогнозів українського Гідрометцентру Наталія Голеня повідомила, що найближчим часом стихія перестане вирувати.

"Рясні снігопади і хуртовини очікуються ще й 24 січня в Сумській, Полтавській, Харківській і Луганській областях, а на решті території країни вже буде спокійно. Правда, зовсім без опадів не обійдеться. Вони будуть невеликими, в вигляді снігу, мокрого снігу, а місцями і дощу.

Крім того, очікується покращення температурного режиму. У північних і західних областях морози ослабнуть, у центральних і східних областях буде близько нуля, а на півдні країни температура повітря місцями підніметься до +7. Так що найближчим часом в Україну прийде відлига", - уточнила синоптик.

Нагадаємо, що наступні два дні на більшій частині України очікуються значні опади та сильний вітер. Відомий український синоптик Наталка Діденко прогнозує люті морози і снігопади.

Як повідомляв портал Знай.uа, народний синоптик Леонід Горбань заявив, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні в найближчі дні очікується істотне похолодання - місцями мороз може досягати 20 градусів. Така погода, за словами синоптиків, протримається до кінця січня.