Кілька днів тому відбулось підготовче засідання у справі про позов до президента України відносно звернення до Вселенського патріарха Варфоломія та отримання Томосу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що ще 22 січня у стінах Окружного адміністративного суду міста Києва завершилось підготовче засідання за позовоми ГО "Неурядова організація верховенство права" до президента Порошенка, відносно порушення ним компетенції при зверненні до Варфоломія.

Відзначається, що суд призначив справу до розгляду по суті на 27 лютого.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що настоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що російська церква продовжує різке протистояння українській церкві.

Більше того Епіфаній відзначив, що московські попи роблять все можливе для того щоб посіяти розбрат між українським народом.

"Російська православна церква буде протистояти. Вона це робила, робить і буде робити. Крім її спроб переконати інші церкви не визнавати українську, Москва намагається посіяти розбрат серед віруючих українців", - зазначив він.

Тут же митрополит розповів, що російська церква вже не вперше залякує українські парафії, які досі їй підконтрольні. Проте і до, і після отримання Томосу жодних силових акцій під протекторатом представників ПЦУ, як не було так і немає.

"Зараз ми закликаємо, щоб всі православні жителі в Україні об'єдналися навколо єдиної автокефальної православної церкви. Звичайно, цей процес займе час. І перш за все тому, що ми хочемо, щоб він відбувся мирно і грунтувався на любові та взаєморозуміння. Тому ми не ставимо часових рамок. Ми повинні закласти правильні духовні основи. На відміну від тих, хто ворожий до нас, ми зобов'язані забути всі суперечки. Як християни пробачити, відкрити свої обійми і сказати, що відтепер ми готові мирно будувати наше спільне майбутнє. Наше церковне майбутнє", - розповів предстоятель.

При цьому він додав, що на території України все ж залишиться певна кількість парафій, які будуть вірні Російській православній церкві. Епіфаній розповів, що ПЦУ жодним чином не впливатиме та не намагатиметься відібрати силою російські парафії.

Нагадаємо, вандали перетворили стародавню святиню Житомирщини на руїни.

Як повідомляв "Знай.ua", українська легенда Філарет святкує 90-річчя.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна раптово визнали, що Томос поставив хрест на байці про "братні народи".

Євстратій Зоря про надання Україні Томосу