В Україні вже місяць як створена помісна православна церква. З тих пір ідея про "братні народи" остаточно знайшла свій фініш. Як передає replyua.net, про це в прямому ефірі пропагандистського ток-шоу "60 хвилин" заявив скандальний депутат нелегітимної Державної думи Росії Костянтин Затулін.

Як сказав одіозний політик, завдяки такому важливому історичному кроці народ України тепер має привід покінчити не тільки з міждержавним спілкуванням з державою-агресором, але й перервати з Росією ментальні зв'язку.

"Досить серйозні починання Петра Порошенка, які в подальшому, якщо вони будуть розвиватися, можуть призвести до досить серйозних наслідків. Хоча б мова йде про спробу зруйнувати загальне православ'я російське та українське. І спроби насправді здійснюються зробити Україну вже не просто антиросійської, а антиросійської країною. Адже про це йде мова! Вона з антиросійської перетворюється в антируську!", - сказав російський парламентарій.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Патріарха Філарета обурила нова назва ПЦУ: це необхідно виправити.

Патріарх Філарет вважає назву української церкви неправильним перекладом та закликає змінити назву "Православна церква України".

"Зараз поширюють невірну назву "ПЦУ" − Православна церква України. Правильно − Українська православна церква. Ми ж не говоримо Православна церква Росії або Православна церква Болгарії. Це необхідно виправити", − підкреслив патріарх.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Філарет ніколи не боявся покарання, навіть за радянських часів молився українською.

Також Знай.ua писав, що скандальний народний депутат Михайло Добкін вставив свої п'ять копійок стосовно отримання Томоса та президента Петра Порошенка. Не зрозуміло що саме так не сподобалось нардепу, але він пригрозив главі держави повішанням.